Pikantna salata od kvinoje: Pravo jelo za dane kada sanjarite o ljetu

Ova šarena salata pravo je ljetno jelo ili jelo za one dane kada sanjarite o ljetu. Lagana i sa citrusnom notom, donosi nešto drugačiji način uživanja u zdravoj kvinoji. Sok limete i korijander daju svježinu, dok kvinoja i grah daju ukusne vege proteine, a po želji možete ubaciti i kukuruz.
Zakuhajte kvinoju pa smanjite vatru, poklopite i krčkajte 10 do 15 minuta dok kvinoja ne upije svu vodu i ne omekša. Ostavite sa strane da se ohladi.
Umiješajte maslinovo ulje, sok limete, kumin, kašičicu soli i pahuljice čilija.
U posudu ubacite kvinoju, paradajz, grah i mladi luk pa prelijte dressingom i dobro izmiješajte. Umiješajte korijander pa začinite solju i biberom. Poslužite odmah ili ohladite u frižideru.