Otkrivena tajna McDonald’s pomfrita: Samo dodajte ovaj tajni sastojak prije prženja

McDonald's pomfrit u vašoj kuhinji/FreePik
Većina ljudi ne podržava konzumiranje brze hrane, a svi znamo da se takva hrana ne bi trebala jesti svaki dan. Ipak, ne može se poreći da restorani brze hrane prave zaista odličan pomfrit. Kako napraviti nešto slično kod kuće? Isprobajte ovaj jednostavan trik.
Možete li odoljeti nečemu tako ukusnom kao što je pomfrit?
Čak i oni koji se pridržavaju zdrave ishrane s vremena na vrijeme pripremaju pomfrit – makar od batata ili drugog povrća – kako bi sebi priuštili zadovoljstvo tog popularnog i savršenog ukusa. Klasični pomfrit je ipak najbolji, uprkos mastima i visokom sadržaju soli.
Pomfrit kupljen u restoranima često ima bolji ukus od onoga koji sami pravimo kod kuće. Ako želite da dobijete pravi, originalni ukus, pročitajte do kraja – trik je vrlo jednostavan.
Napravite pomfrit kod kuće
Ako želite da zaista uživate, izbjegavajte smrznute poluproizvode – puni su vode i neće se dobro ispržiti.
Pripremite domaći pomfrit: izaberite kvalitetan krompir, ogulite ga i isijecite na klasične štapiće. Nije teško i ne oduzima puno vremena.
Sirće i malo škroba – tajni sastojci
Vrijeme je da podignemo pomfrit na viši nivo.
Pripremite hladnu vodu i dodajte malo sirćeta. Ubacite narezani krompir u tu vodu i ostavite da stoji nekoliko minuta. Ovaj postupak će pomoći da krompir zadrži svoj oblik i teksturu tokom prženja. Nakon toga izvadite krompir i dobro ga posušite – važno je da ne ostane vlage.
Stavite krompir u zdjelu, pospite ga s malo kukuruznog škroba i dobro promiješajte. Škrob će ojačati strukturu krompira i pomoći da pomfrit postane hrskav i zlatno-smeđi tokom prženja.
Na kraju – spreman je za vruće ulje, piše Krstarica.