Oslić u hrskavoj korici od palente

oslić i palenta/
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Sastojci:

• 100 g palente

• 800 g oslića

• 2 kašike sjeckanog peršuna

• 1 limun

• ulje

• so, biber

Priprema:

Pomiješajte sve sastojke osim ribe. Filete premažite uljem i uvaljajte u suhe sastojke. Pecite u rerni na 200 stepeni oko 20 minuta do pola sata, u zavisnosti od veličine fileta. Također, ribu možete pržiti na ulju. U tom slučaju pustite da dobije hrskavu koricu te poslužite toplo.

Savjet:

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Predlažemo vam brz i ukusan ručak, idealan za uživanje početkom vikenda. Kao prilog poslužite prženi ili pečeni pomfrit, kuhani krompir s blitvom ili špinatom ili bilo koji dobar sos na bazi pavlake. Ovako pohovan oslić možete staviti u peciva, dodati sezonsku salatu, topljeni sir i uživati u ukusnim pljeskavicama. Osim oslića, možete pripremiti drugu ribu, na primjer, losos se odlično slaže s palentom.