Nevjerovatno mekane, a nimalo masne: Ove krofne iz rerne ruše sva pravila

Savršenog ukusa/Free Pik

Savršenog ukusa/FreePik

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Ako želite krofne koje su mekane kao oblak, a bez prženja i suvišne masnoće, ovaj recept je idealan za vas. Priprema je jednostavna, sastojci su klasični, a rezultat je zapanjujuće lagana i prozračna poslastica koja će zamirisati cijelu kuću.

Krofne se peku u rerni, premazuju margarinom i posipaju šećerom i cimetom, što im daje savršenu aromu i fini, nježni šmek domaće kuhinje.

Sastojci:

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
  • 1 kesica suhog kvasca
  • 700–900 g brašna
  • 4 jajeta
  • 300 ml jogurta
  • 200 ml vode
  • 150 g šećera
  • 100 g šećera za posipanje
  • Cimet po ukusu
  • 150 g margarina (ostaviti jednu kašiku sa strane)

Priprema:

Rernu zagrijte na 180 stepeni. Kvasac razmutite sa šećerom u mlakoj vodi. Zatim pospite malo brašna preko, pokrijte i ostavite da nadođe. Nakon 10 minuta dodajte ostatak brašna, jaja, jogurt, otopljen margarin i šećer pa sve dobro sjedinite varjačom. Ostavite tijesto da odstoji oko sat vremena.

Zatim ga premijesite i razvucite na debljinu od oko 1,5 cm. Čašom vadite krofne i redajte ih na pleh obložen pek papirom. Pecite u zagrijanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumene, piše Trpeza.

Kada su pečene, premažite ih margarinom koji ste ostavili sa strane, a zatim pospite šećerom i cimetom.

Prijatno!

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja