Neodoljiva štrudla sa orasima: Poslastica koja će oduševiti i one izbirljive

strudla sa orasima/
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Potrebno:

• kilogram brašna

• kocka kvasca i kesica praška za pecivo

• 6 kašika šećera

• 5 kašika ulja

• 3 jaja

• 500 grama mljevenih oraha

• 2 dl mlijeka

Priprema

Štrudla s orasima je neodoljiva poslastica koja će oduševiti i one izbirljive. Za njenu pripremu pomiješajte mlaku vodu sa kvascem, umiješajte dvije kašike šećera pa pustite da se aktivira. Jaja umutite varjačom pa dodajte preostale četiri kašike šećera, sipajte kvasac, toplo mlijeko, ulje, prašak za pecivo. Umiješajte postepeno brašno i umijesite meko tijesto. Prekrijte krpom i pustite da naraste. Na dva dijela podijelite nadošlo tijesto pa ga istanjite. Dodajte mljevene orahe, šećer i mlijeko u šerpu da se nakvase orasi. Miješajte neprekidno na toploj ringli, da orasi omekšaju. Istanjeno tijesto filujte i uvijte u štrudle. Prebacite u pleh obložen papirom za pečenje.