Naučite ga jednom, koristite zauvijek: Ovaj recept za kore je sve što vam treba

Osnova svake dobre torte/YouTube/S Kitchen
Ako tražite jednostavan i pouzdan recept za biskvit koji možete koristiti kao osnovu za bilo koju tortu – voćnu, čokoladnu, kremastu ili laganu ljetnu – ovo je savršen izbor za vas. Sa samo nekoliko sastojaka koje već imate kod kuće i jednostavnim postupkom, dobit ćete mekanu, prozračnu i savršeno pečenu koru svaki put.
Naučite ovaj recept jednom i zauvijek ćete imati temelj za sve svoje slastice.
Potrebni sastojci:
- 3 jaja
- 140 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 200 g glatkog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 100 ml ulja
- 100 ml mlijeka
- prstohvat soli
Priprema:
Zagrijte rernu na 180 stepeni. U jednoj posudi prosijte brašno zajedno s praškom za pecivo. U drugoj posudi umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom dok ne dobijete pjenastu smjesu. Zatim dodajte ulje i mlijeko, pa sve dobro izmiješajte.
Dodajte prosijane suhe sastojke i spatulom lagano, ali temeljito sjedinite smjesu. Izlijte sve u kalup obložen papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrijanoj rerni oko 30 do 35 minuta. Provjerite čačkalicom da li je biskvit pečen – ako izađe suha, gotov je.
Ostavite koru da se hladi u kalupu otprilike 30 minuta, zatim je izvadite i pustite da se potpuno ohladi prije daljnje upotrebe, piše Trpeza.