Magična kombinacija okusa u tanjiru: Kremasti rižoto s gljivama i kestenima
Za prste polizati/FreePik
Jesen na tanjiru dolazi u svom punom sjaju uz kremasti rižoto s gljivama i kestenima – savršeno jelo koje spaja bogate okuse i pruža toplinu doma u svakom zalogaju. Ova kombinacija sezonskih sastojaka nije samo aromatična, već i utješna, idealna za hladnije dane.
U nastavku donosimo jednostavan recept koji će unijeti dašak jeseni u vašu kuhinju.
Sastojci:
- Riža arborio 180 g
- Ljutika 1 kom
- Bijelo vino 0,5 dcl
- Bukovače 100 g
- Smeđi šampinjoni 100 g
- Kesteni 60 g
- Peršun list po želji
- Naribani bovidur 50 g
Priprema:
Na vruću tavu stavite narezane gljive i dobro ih zapečete, zatim dodajte sitno nasjeckanu ljutiku i kestene, posolite i sotirajte par minuta. Polijte bijelim vinom i pustite da vino ispari. Kad vino ispari, dodajte rižu i polijevajte malo po malo dok se riža ne skuha, uz stalno miješanje. Na kraju rižu maknite s vatre, dodajte maslac, naribani bovidur i mantekirajte (jako miješajte da rižoto postane kremast).
Ostatak gljiva narežite na malo veće komade i popržite na vrućoj tavi dok ne dobiju lijepu boju, zatim dodajte kestene, malo maslaca, peršin, lagano posolite i sve povežite.
Popržene gljive i kestene servirajte na rižoto, piše Net.hr.
Prijatno!