Magična kombinacija okusa u tanjiru: Kremasti rižoto s gljivama i kestenima

Za prste polizati/Free Pik

Za prste polizati/FreePik

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Jesen na tanjiru dolazi u svom punom sjaju uz kremasti rižoto s gljivama i kestenima – savršeno jelo koje spaja bogate okuse i pruža toplinu doma u svakom zalogaju. Ova kombinacija sezonskih sastojaka nije samo aromatična, već i utješna, idealna za hladnije dane.

U nastavku donosimo jednostavan recept koji će unijeti dašak jeseni u vašu kuhinju.

Sastojci:

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
  • Riža arborio 180 g
  • Ljutika 1 kom
  • Bijelo vino 0,5 dcl
  • Bukovače 100 g
  • Smeđi šampinjoni 100 g
  • Kesteni 60 g
  • Peršun list po želji
  • Naribani bovidur 50 g

Priprema:

Na vruću tavu stavite narezane gljive i dobro ih zapečete, zatim dodajte sitno nasjeckanu ljutiku i kestene, posolite i sotirajte par minuta. Polijte bijelim vinom i pustite da vino ispari. Kad vino ispari, dodajte rižu i polijevajte malo po malo dok se riža ne skuha, uz stalno miješanje. Na kraju rižu maknite s vatre, dodajte maslac, naribani bovidur i mantekirajte (jako miješajte da rižoto postane kremast).

Ostatak gljiva narežite na malo veće komade i popržite na vrućoj tavi dok ne dobiju lijepu boju, zatim dodajte kestene, malo maslaca, peršin, lagano posolite i sve povežite.

Popržene gljive i kestene servirajte na rižoto, piše Net.hr.

Prijatno!

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja