Mafini sa špinatom i sirom

mafini špinat/
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Potrebno: 

• 200 g svježeg špinata

• 100 g tvrdog sira

• kašika sušenog timijana

• 2 jaja

• 5 kašika grčkog jogurta

• 150 g bijelog brašna

• 150 g integralnog brašna

• kašičica maslinovog ulja

• kesica praška za pecivo

• so i biber po ukusu

Priprema

Zagrijte rernu na 180 stepeni. Špinat dobro operite, ocijedite i što sitnije isjeckajte. Pomiješajte špinat, sir, maslinovo ulje i timijan. Umutite jaja sa jogurtom. Posolite i pobiberite i pomiješajte sa špinatom. Miješajte sve dok se svi sastojci ne sjedine. Prosijte brašno i pomiješajte ga sa praškom za pecivo pa lagano sipajte u smjesu. Miješajte dok se svi sastojci ne sjedine. Rasporedite smjesu u kalup za mafine (u svaki stavite po jednu papirnu korpicu za mafine) i pecite u zagrijanoj rerni 20-25 minuta. Ostavite mafine da se malo ohlade prije služenja.

Ako želite da pripremite mafine sa koprivom na neki drugi način, na internetu možete pronaći ogroman broj različitih recepata.