Lagani kolač od đumbira
Kolači od đumbira
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180 stepeni. Namastite i obložite kalup za pečenje (28x18 cm) papirom za pečenje. U zdjeli pomiješajte brašno, šećer, đumbir i sodu bikarbonu. Prstima utrljajte margarin dok smjesa ne postane nalik krušnim mrvicama.
Dodajte razmućeno jaje, sirup i vruću vodu i dobro izmiješajte drvenom kuhačom dok se smjesa ne sjedini. Ulijte smjesu u pripremljeni lim i pecite u sredini pećnice 35-40 minuta ili dok ne porumeni i vrh ne postane elastičan na dodir.
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
Ostavite da se ohladi u plehu. Kada se ohladi, izrežite na kvadrate. Poslužite uz čaj.
Savjet: Ovaj lagani kolač od đumbira je mekan i suptilno začinjen, ali još pahuljast. Savršena je poslastica uz čaj tokom hladnijih dana.