Kremasti rolat od kokosa i kakaa

kokos rolada/
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Sastojci:

Kakao biskvit:

• 5 jaja

• 5 kašika šećera

• 3 kašike glatkog brašna

• kašika kakaa u prahu

Krema s kokosom:

• 500 ml mlijeka

• 10 kašika šećera

• vanilin-šećer

• 3 kašike glatkog brašna

• 100 g kokosa

• 125 g maslaca

Priprema:

Bjelanca miksajte u snijeg pa dodajte malo šećera. Uz miksanje dodajte i žumanca. Na kraju dodajte prosijano brašno i kakao pa sve još jednom izmiksajte. Biskvitnu smjesu izlijte u lim za pečenje kojeg ste prekrili masnim papirom. Pecite 12-15 minuta na 180 stepeni. Vrući biskvit zamotajte u rolat zajedno s papirom za pečenje i ostavite da se ohladi.

Za kreme brašno razmutite s malo mlijeka, a ostatak mlijeka zajedno sa šećerom i kokosom zagrijte do vrenja. Dodajte razmućeno brašno pa kuhajte kremu na laganoj vatri dok se ne zgusne. Ohlađenu kremu izmiksajte s maslacem. Ohlađeni biskvit razmotajte, premažite malo kremom i ponovo zamotajte u rolat. Premažite ga kremom i pospite kokosom.