Kremasti rolat od kokosa i kakaa

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
Priprema:
Bjelanca miksajte u snijeg pa dodajte malo šećera. Uz miksanje dodajte i žumanca. Na kraju dodajte prosijano brašno i kakao pa sve još jednom izmiksajte. Biskvitnu smjesu izlijte u lim za pečenje kojeg ste prekrili masnim papirom. Pecite 12-15 minuta na 180 stepeni. Vrući biskvit zamotajte u rolat zajedno s papirom za pečenje i ostavite da se ohladi.
Za kreme brašno razmutite s malo mlijeka, a ostatak mlijeka zajedno sa šećerom i kokosom zagrijte do vrenja. Dodajte razmućeno brašno pa kuhajte kremu na laganoj vatri dok se ne zgusne. Ohlađenu kremu izmiksajte s maslacem. Ohlađeni biskvit razmotajte, premažite malo kremom i ponovo zamotajte u rolat. Premažite ga kremom i pospite kokosom.