Kajgana na mađarski način: Pikantna, kremasta i gotova za 10 minuta
Morate je probati/FreePik
Ako ste ljubitelj jaja i želite da isprobate nešto novo i aromatično, mađarska kajgana sa začinima poput garam masale i đumbira pravo je kulinarsko otkriće. Ovaj recept unosi dašak egzotike u svakodnevni doručak ili laganu večeru, a kombinacija luka, chili paprike i korijandera pretvara obična jaja u pravo gurmansko iskustvo.
Brzo, jednostavno i savršeno za one koji vole pikantnija jela.
Sastojci:
- 4 kom cherry paradajza
- 2 kom crvenog luka
- 1/2 kašičice garam masale
- 1/2 manjeg korijena đumbira
- 1/2 chili papričice
- 1 kašičica korijandera
- so
- biber
- 1 kašika ulja
- 12 jaja
Priprema:
Na ulju propržite sitno sjeckani luk oko 3 minute. Dodajte garam masalu i kratko propržite uz miješanje. Zatim narendajte đumbir, dodajte paradajz isječen na kockice i chili papriku. Pržite još oko 2 minute, stalno miješajući. U posebnoj posudi umutite jaja, dodajte so i biber po ukusu. Sipajte umućena jaja u tavu i pržite uz neprestano miješanje oko 3 minute, dok se ne zgusnu po želji. Na kraju dodajte svježi korijander i poslužite toplo, piše Trpeza.
Prijatno!