Kajgana na mađarski način: Pikantna, kremasta i gotova za 10 minuta

Morate je probati/Free Pik

Morate je probati/FreePik

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Ako ste ljubitelj jaja i želite da isprobate nešto novo i aromatično, mađarska kajgana sa začinima poput garam masale i đumbira pravo je kulinarsko otkriće. Ovaj recept unosi dašak egzotike u svakodnevni doručak ili laganu večeru, a kombinacija luka, chili paprike i korijandera pretvara obična jaja u pravo gurmansko iskustvo.

Brzo, jednostavno i savršeno za one koji vole pikantnija jela.

Sastojci:

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
  • 4 kom cherry paradajza
  • 2 kom crvenog luka
  • 1/2 kašičice garam masale
  • 1/2 manjeg korijena đumbira
  • 1/2 chili papričice
  • 1 kašičica korijandera
  • so
  • biber
  • 1 kašika ulja
  • 12 jaja

Priprema:

Na ulju propržite sitno sjeckani luk oko 3 minute. Dodajte garam masalu i kratko propržite uz miješanje. Zatim narendajte đumbir, dodajte paradajz isječen na kockice i chili papriku. Pržite još oko 2 minute, stalno miješajući. U posebnoj posudi umutite jaja, dodajte so i biber po ukusu. Sipajte umućena jaja u tavu i pržite uz neprestano miješanje oko 3 minute, dok se ne zgusnu po želji. Na kraju dodajte svježi korijander i poslužite toplo, piše Trpeza.

Prijatno!