Kad nemate puno vremena, a želite nešto ukusno: Recept za kremastu pastu s četiri vrste sira

Savršen izbor za obrok/Free Pik

Savršen izbor za obrok/FreePik

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Ako tražite recept za brz, kremast i zasitan obrok koji će zadovoljiti cijelu porodicu – ova zapečena pasta s piletinom i četiri vrste sira je pravi izbor. Spoj nježne piletine, bogatog sira, kukuruza i začina, u kombinaciji s tjesteninom i kiselom pavlakom, čini ovo jelo savršenim za večeru nakon napornog dana.

Uz jednostavnu pripremu i uobičajene sastojke, dobit ćete obrok koji izgleda i miriše kao da dolazi iz restorana.

Sastojci:

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
  • 400 g pilećeg bijelog mesa
  • 400 g tjestenine
  • 1 glavica crvenog luka
  • 2 čaše kisele pavlake (12% mliječne masti)
  • Maslinovo ulje po potrebi
  • Malo bibera
  • Malo začina za piletinu
  • Malo začina za suvlaki
  • So po ukusu
  • 2 kašike susama
  • 1 šolja kukuruza
  • 1 kesica začina za piletinu sa četiri vrste sira

Priprema:

Zagrijte rernu na 250 stepeni. Na malo maslinovog ulja propržite sitno sjeckani i posoljeni crveni luk. Na polovini prženja dodajte piletinu isječenu na kockice i začine po ukusu. Kad meso pusti sok, dodajte kukuruz i nastavite dinstati.

U međuvremenu skuhajte tjesteninu po uputstvu sa pakovanja. U posebnoj posudi pomiješajte kiselu pavlaku i kesicu začina sa četiri vrste sira.

U pleh obložen papirom za pečenje rasporedite ocijeđenu tjesteninu, preko nje dodajte pripremljenu smjesu s piletinom, a zatim sve prelijte mješavinom kisele pavlake i začina. Dobro promiješajte. Pospite pečenim susamom, još jednom lagano promiješajte i stavite u prethodno zagrijanu rernu. Pecite dok se jelo lijepo ne zapeče i ne dobije zlatnu boju, piše Trpeza.

Prijatno!