Kad ih jednom napravite, više ih nećete kupovati: Recept za kremaste paprike u pavlaci

Tako jednostavno, a tako savršeno/Coolinarka

Tako jednostavno, a tako savršeno/Coolinarka

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Ako ste odrasli u domaćinstvu gdje se cijenila jednostavna, ali ukusna hrana, sigurno se sjećate paprika u pavlaci – kremastog predjela koje se serviralo na slavama, porodičnim ručkovima ili kao ljetna zakuska.

Ovaj starinski recept vraća nas u djetinjstvo i pokazuje da za pravu čaroliju u tanjiru nisu potrebni ni skupi sastojci ni puno vremena. A najbolje od svega – kad ih jednom napravite, više ih nećete kupovati!

Sastojci:

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
  • 4 kisele paprike iz turšije ili svježe
  • 200 g kisele pavlake
  • 200 g sitnog sira (npr. sremskog ili domaćeg svježeg)
  • 1 ljuta papričica (po želji)

Priprema:

Uklonite peteljku iz paprika i pažljivo ih očistite iznutra. U posebnoj posudi izmiješajte sir i 100 g kisele pavlake. Po želji dodajte sitno sjeckanu ljutu papričicu. Probajte smjesu – ako je potrebno, dodajte malo soli po ukusu. Napunite paprike pripremljenim nadjevom od sira i pavlake. Redajte ih u glinenu ili staklenu posudu i prelijte preostalom pavlakom, piše Trpeza.

Savjet: Ostavite paprike u frižideru da se dobro rashlade prije serviranja – tada su još ukusnije!