Juha od leće s paradajzom

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
Priprema
Luk i stabljiku celera nasjeckamo, a pelat paradajz usitnimo. U lonac, na 2-3 kašike ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk i stabljiku celera, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri. Nakon 5-6 minuta dodamo leću, promiješamo i pržimo minutu kako bi leća upila dio masnoće.
Zatim dodamo mediteranske začine, pelat paradajz, natrgamo grančicu kopra, ulijemo juhu, promiješamo i kad zavri, kuhamo na laganoj vatri 15-ak minuta.
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
Gotovu juhu začinimo solju i biberom, promiješamo, rasporedimo u tanjire, ukrasimo preostalim koprom i poslužimo.
Savjet: Zdrava i lagana juha, lijepih boja i još boljeg okusa, zadovoljit će i one najizbirljivije, zato ne gubite vrijeme.