Jeste li ikad probali lazanje iz tave? Prave se za tren, a oduševljavaju svakim zalogajem
Za prste polizati/Ilustracija
Lazanje su jedno od omiljenih jela širom svijeta, ali ovaj recept donosi zanimljivu i brzu verziju – lazanje iz tave!
Sa samo nekoliko sastojaka i jednostavnom pripremom, dobićete ukusan obrok koji će zadovoljiti vaše nepce i uštedjeti vrijeme u kuhinji. Idealno za one dane kada želite nešto brzo, ali puno okusa.
Sastojci:
- 250 g svježe tjestenine za lazanje
- 600 ml sosa od paradajza
- 300 g mozzarele ili drugog sira
- 25 g rendanog sira
- 1 čen bijelog luka
- Malo maslinovog ulja
- Malo soli, bosiljka, bibera
Priprema:
U šerpicu dodajte malo maslinovog ulja i čen bijelog luka, pa lagano pržite. Zatim dodajte svježi bosiljak i sos od paradajza, te kuhajte oko 15 minuta. Kada je sos gotov, skinite ga s ringle. Na ringlu stavite tiganj, u njega ulijte dio sosa, zatim stavite 2 lista tjestenine za lazanje i oba sira. Ponavljajte redoslijed dok ne potrošite sve sastojke. Poklopite i kuhajte 15 minuta na srednjoj temperaturi.