Jeste li ikad probali lazanje iz tave? Prave se za tren, a oduševljavaju svakim zalogajem

Za prste polizati/Ilustracija

Za prste polizati/Ilustracija

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Lazanje su jedno od omiljenih jela širom svijeta, ali ovaj recept donosi zanimljivu i brzu verziju – lazanje iz tave!

Sa samo nekoliko sastojaka i jednostavnom pripremom, dobićete ukusan obrok koji će zadovoljiti vaše nepce i uštedjeti vrijeme u kuhinji. Idealno za one dane kada želite nešto brzo, ali puno okusa.

Sastojci:

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
  • 250 g svježe tjestenine za lazanje
  • 600 ml sosa od paradajza
  • 300 g mozzarele ili drugog sira
  • 25 g rendanog sira
  • 1 čen bijelog luka
  • Malo maslinovog ulja
  • Malo soli, bosiljka, bibera

Priprema:

U šerpicu dodajte malo maslinovog ulja i čen bijelog luka, pa lagano pržite. Zatim dodajte svježi bosiljak i sos od paradajza, te kuhajte oko 15 minuta. Kada je sos gotov, skinite ga s ringle. Na ringlu stavite tiganj, u njega ulijte dio sosa, zatim stavite 2 lista tjestenine za lazanje i oba sira. Ponavljajte redoslijed dok ne potrošite sve sastojke. Poklopite i kuhajte 15 minuta na srednjoj temperaturi.