Jednostavan trik uz koji će vaš kiseli kupus uvijek uspjeti

Dugotrajnost zagarantovana/Ilustracija
Il
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Kiseljenje kupusa kod kuće može biti jednostavno kada znate pravu proporciju soli i vode. Za optimalno kiseljenje i hrskav rezultat, važan je odnos između količine vode i soli.

 

Tačan odmos omogućava da se razvije idealan rastvor (rasol) za vaš kupus. Veoma je jednostavno kada pravite veću količinu, dovoljno je primijeniti jednu univerzalnu meru.

Kada pripremate domaći kiseli kupus, ključno je da pogodite pravilan odnos soli i vode. Za 10 litara vode, idealna količina je 400 grama soli. Ova mjera omogućava stabilno kiseljenje, dobru aromu i pravilno formiranje rasola.

 

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

 

Ako pripremate veću količinu, jednostavno proporcionalno uvećajte količinu soli. Na primer, za 20 litara vode potrebno je 800 g soli. Preporučuje se da koristite krupnu morsku so, jer se ravnomjerno rastvara i daje najbolji rezultat pre nego što nalijete vodu u bure, piše Žena Blic.

 

 

Pored osnovnog recepta, kvalitet i ukus kiselog kupusa možete dodatno poboljšati sljedećim dodacima:

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

 

 

 

 

 

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

 

 

 

 

 

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja