Isprobajte najukusniji tradicionalni gulaš: Bogatstvo okusa koje će vas potpuno zasititi

Vraća okus djetinjstva/Meschiny

Vraća okus djetinjstva/Meschiny/Instagram/Ilustracija

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Ovaj gulaš će vas oduševiti ako volite ona jela koja njeguju tradiciju stare kuhinje.

Bogatog okusa i savršene teksture, idealan je za dane kada poželite nešto što će vas potpuno zasiti. Pripremite ga uz omiljene priloge, i uživajte u ovom jednostavnom, a fantastičnom jelu koje će oduševiti cijelu porodicu.

Sastojci

600 g junećeg buta

2 glavice luka

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

3 čehne bijelog luka

Sol, biber

pola kašike mljevene crvene paprike (po želji)

5 dl pasirane rajčice

1,5 l vode

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Lovorov list

Peršun

1 kašika krušnih mrvica

Priprema

Luk i bijeli luk sitno nasjeckati ili usitniti u sjeckalici. Popržiti ih na malo ulja uz povremeno podlijevanje vodom kako ne bi zagorjeli. Dodati meso narezano na kockice, posoliti, pobiberiti i pržiti dok meso ne dobije zlatnosmeđu boju. Sjediniti peršun i lovorov list. Promiješati par minuta. Dodati pasiranu rajčicu i vodu tako da razina tekućine bude prst-dva iznad mesa. Kuhati 40 minuta do sat vremena, povremeno miješajući. Pred kraj kuhanja dodati kašiku krušnih mrvica i kuhati još 10-15 minuta kako bi se gulaš dodatno zgusnuo.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Posluživanje:

Gulaš se može poslužiti s tjesteninom, pire krompirom ili palentom. Za gušći gulaš, smanjiti količinu vode za pola litre i izostaviti krušne mrvice, piše Azra.