Hrskavi izvana, kremasti iznutra: Recepet za savršene pužiće od lisnatog tijesta

Oduševite ukućane za tren/Free Pik

Oduševite ukućane za tren/FreePik

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Pužići od lisnatog tijesta s kremom od mascarponea slatki su i nježni zalogaji koji spajaju hrskavu, slojevitu teksturu tijesta s bogatom, glatkom i blago slatkastom kremom.

Idealni su kao lagani desert ili užina koja osvaja kombinacijom fine slatkoće i prozračne lakoće.

Sastojci:

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
  • Lisnato tijesto 400 g
  • Svježi sir 100 g
  • Kiselo vrhnje 100 g
  • Mascarpone 100 g
  • Jaje 2 kom
  • Mlijeko 2 kašike

Priprema:

Razvaljano lisnato tijesto stavimo na papir za pečenje, a zatim sa strane u posudi zamiješamo svježi sir, kiselo vrhnje i jaje.

Smjesu od siru namažemo po lisnatom tijestu i zarolamo sve u roladu. Zatim roladu narežemo na širinu od par centimetara i slažemo u pleh na papir za pečenje. Prije pečenja premažemo tijesto sa žumanjcem te stavimo u rernu na 170° cca 25-30 min.

Za kremu od mascarponea pomiješamo mascarpone, kiselo vrhnje, sol, biber i dobro izblendamo. Kad nam se pužići ispeku, premažemo ih s malo maslaca i na vrh stavimo po kašikicu kreme od mascarponea, piše Net.hr.