Hladna juha od cvekle i jogurta

hladna juha od cvekle/
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Potrebno: 

• 450 g mlade cvekle

• jogurt

• 4 jaja

• 2-3 mlada luka

• veliki krastavac

• so

Priprema

Cveklu stavimo u lonac s vodom, poklopimo i kada zavri, kuhamo 90 minuta. Kuhanu cveklu ocijedimo, ohladimo, ogulimo i narežemo na kockice, zeleni dio mladog luka narežemo na kolutiće, krastavac ogulimo, izvadimo mu mekanu sredinu i narežemo na kockice, a jaja skuhamo na tvrdo, ogulimo ih i također narežemo na kockice.

Narezanu cveklu premjestimo u prikladnu zdjelu, posolimo je, ulijemo jogurt i štapnim mikserom izradimo sastojke dok ne dobijemo jednoličnu boju. Zatim zdjelu poklopimo i stavimo u hladnjak da se malo ohladi. Rashlađenu juhu rasporedimo u tanjire, posipamo kockicama jaja i krastavca te kolutićima mladog luka i poslužimo.