Dodajte ovaj tajni sastojak u smjesu za palačinke i više se nikad neće lijepiti za tavu

Palačinke mekše nego ikad/Freepik

Palačinke mekše nego ikad/FreePik

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Palačinke su omiljeni doručak i u slatkoj i u slanoj varijanti i ne postoji osoba koja ih nije pravila ili bar pokušala.

Svaka zemlja ima svoj recept kako sprema ovo fantastično jelo, a svaka domaćica ili kuhar imaju svoje trikove koji pomažu da tihesto bude što ukusnije i lakše za pravljenje. Zato su iskusne domaćice otkrile kako to možete da poboljšate palačinke, pomoću sastojka koji je obavezan kao sos u raznim prazničnim i slavskim salatama.

U pitanju je majoneza.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Sigurno nikada do sada niste dodavali majonezu u tijesto za palačinke i djeluje vam vjerovatno čudno. Ali, on ima dobar sastav sastojaka, koji pomažu da se palačinke lakše prže. U tijesto za palačinke dodajte maksimalno 2 kašike majoneze u zavisnosti koju količinu pravite, uvijek može manje, ali nikada više od ove količine, piše Krstarica.

Ona će učiniti da se palačinke ne lijepe, a više ne morate da dodajte ulje ni u smjesu ni da premazujete tavu, a izuzetno su mekane.