Brzo, lagano i drugačije: Pileći medaljoni sa sushi rižom i azijskom salatom od krastavaca

Savršena kombinacija za ljeto/Rtl
Pileći medaljoni sa sushi rižom i azijskom salatom od krastavaca spoj su jednostavne pripreme i svježih, vibrantnih okusa Azije.
Jelo kombinira nježno pečene ili panirane pileće medaljone s ljepljivom sushi rižom i hrskavom, aromatičnom salatom koja daje kontrast u teksturi i okusu. Idealno je za lagani ručak ili večeru s egzotičnim stilom, bez komplikovanja.
Sastojci:
- Pileći medaljoni 400 g,
- Sushi riža 200 g,
- Krastavci 200 g,
- Rotkvice 100 g,
- Bijeli luk 1 režanj,
- Chilli pasta 1 kašikica,
- Sezam 1 kašikica,
- Sezamovo ulje 2 kašike,
- Mirin 2 kašike,
- Soya 1 kašika
Priprema:
Sushi rižu jako dobro isperemo s hladnom vodom, a zatim stavimo u šerpu. Stavimo vode toliko da nam dođe do prvog članka kažiprsta i blago posolimo. Stavimo na jaku vatru dok voda ne zakipi, a zatim poklopimo i smanjimo na lagano. Kuhamo otprilike deset do 11 minuta, a zatim ostavimo poklopljeno još deset do 12 minuta.
Nakon odmaranja riže, otvorimo posudu, dodamo mirin i lagano miješamo dok nam se sve ne sjedini. Pileće medaljone posolimo, pobiberimo i ispečemo na tavi. Za salatu krastavce, rotkvice i mladi luk narežemo na malo veće komade, zatim začinimo soyom, sezamovim uljem, mirinom, bijelim lukom i chilli pastom. Sve skupa serviramo u dublju posudu, piše Net.hr.
Uživajte!