Brza supa koja "diže iz mrtvih"
Pileća supa
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
Ova brza supa doslovno ‘diže iz mrtvih’.
Pileća supa savršeno je jelo nakon mamurluka jer ćete u jednom obroku dobiti proteine dobiti iz piletine, elektrolite iz supe i lako probavljive ugljikohidrate iz rezanaca. Djelovat će poput najboljeg lijeka.
Sastojci
- 2 kašike ulja
- 1 manji crveni luk
- 200 g pečene piletine
- 200 g smrznutog graška i mrkve
- 1 kocka za pileću supu
- 1,5 l vode
- 150 g (širokih) rezanaca
- ¼ kašičice slatke crvene paprike
- so, biber
Priprema
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
U lonac stavite ulje i dinstajte sitno sjeckani crveni luk da požuti. Dodajte natrgano meso ili nasjeckano na kockice, grašak i mrkvu pa promiješajte.
Ulijte vodu, dodajte kocku za supu i rezance, slatku crvenu papriku, posolite i pobiberite pa kuhajte poklopljeno oko pola sata. Brza supa je spremna.
Poslužite supu dok je vruća.