Brza supa koja "diže iz mrtvih"

pileća supa prehlada/
Pileća supa
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Ova brza supa doslovno ‘diže iz mrtvih’.

Pileća supa savršeno je jelo nakon mamurluka jer ćete u jednom obroku dobiti proteine dobiti iz piletine, elektrolite iz supe i lako probavljive ugljikohidrate iz rezanaca. Djelovat će poput najboljeg lijeka.

Sastojci

  • 2 kašike ulja
  • 1 manji crveni luk
  • 200 g pečene piletine
  • 200 g smrznutog graška i mrkve
  • 1 kocka za pileću supu
  • 1,5 l vode
  • 150 g (širokih) rezanaca
  • ¼ kašičice slatke crvene paprike
  • so, biber

Priprema

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

U lonac stavite ulje i dinstajte sitno sjeckani crveni luk da požuti. Dodajte natrgano meso ili nasjeckano na kockice, grašak i mrkvu pa promiješajte.

Ulijte vodu, dodajte kocku za supu i rezance, slatku crvenu papriku, posolite i pobiberite pa kuhajte poklopljeno oko pola sata. Brza supa je spremna.

Poslužite supu dok je vruća.