Brz ručak s kojim sigurno nećete pogriješiti - špagete u zelenom umaku

Priprema:
Patlidžane ogulite, očistite, narežite na trakice. Zagrijte ulje na srednje jakoj vatri i ubacite patlidžan. Kratko ih popržite. Stavite na papir za pečenje kako bi se upio višak masnoće.
U posudu stavite sir, bosiljak, 2 kašike maslinovog ulja, bijeli luk i začinite. Štapnim mikserom izmiksajte sastojke u glatki i gusti umak.
Skuhajte špagete. Prije nego ih ocijedite, sačuvajte otprilike 250 ml vode u kojoj se tjestenina kuhala.
U veću tavu na srednje jaku vatru stavite preostalo ulje i dodajte špagete. Umiješajte umak od sira i po potrebi dodajte vodu od tjestenine da razrijedite umak. Umiješajte patlidžane i parmezan. Sve promiješajte i sklonite s vatre, prenosi Index.hr.