Bolje nego iz pekare: Najmekše kiflice na svijetu kojima niko neće moći odoljeti

kiflice, domaće/
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Kiflice sigurno svi volimo, a danas vam donosimo recept za najmekše na svijetu.

Sastojci:

• 700 grama glatkog brašna

• 7 grama suhog kvasca

• 50 mililitara ulja, 75 grama putera

• 200 mililitara mlijeka

• 180 mililitara jogurta

• jedna kašika sirćeta

• so, šećer

• sjemenke za posipanje

Priprema:

U brašno dodati so, šećer, suhi kvasac, pa dobro promiješati. Posudu ili lončić staviti na vatru, dodati ulje i puter. Zatim dodati hladno mlijeko, jogurt i sirće, sve dobro promiješati i odmah izliti u posudu gdje ćete umijesiti tijesto. Dodati opet polovinu brašna, pa nastaviti miješati dvije minute. Sipati preostalo brašno i umijesiti tijesto. Ostaviti poklopljeno ili pokriveno 45 minuta, kako bi se udvostručilo.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Podlogu posuti brašnom, pa razvaljati tijesto ukrug, debljine 4-5 milimetara. Rezati oblike u više trokuta, pa dodavati nadjev po ukusu. Nakon toga, kiflice pecite 18 minuta na 200 stepeni.