Ove četiri namirnice mogu poboljšati zdravlje crijeva

avokado za/

avokado za/

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Avokado sadrži obilje zdravih masnoća i prehrambenih vlakana koja podržavaju rad crijeva i potiču rast korisnih bakterija.

Crijeva igraju ključnu ulogu u našem zdravlju – utječu na imunitet, probavu, raspoloženje i nivo energije. Sve veći broj nutricionista i doktora govori o važnosti uravnotežene crijevne flore i načinima na koje je možemo podržati kroz prehranu. Određene namirnice posebno se ističu jer pomažu u obnovi korisnih bakterija, smanjenju upala i boljoj apsorpciji nutrijenata.

U nastavku su četiri jednostavna i ukusna izbora koje vrijedi uključiti u svakodnevni jelovnik, Fojus.

Avokado

Avokado sadrži obilje zdravih masnoća i prehrambenih vlakana koja podržavaju rad crijeva i potiču rast korisnih bakterija. Redovnim unosom avokada možemo poboljšati apsorpciju nutrijenata, smanjiti upalne procese i pridonijeti osjećaju sitosti bez opterećenja probavnog sistema, tvrde stručnjaci.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Kiseli kupus

Ova fermentirana namirnica prirodno je bogata probioticima – korisnim bakterijama koje podupiru zdravlje crijevne flore. Osim što doprinosi boljoj probavi, njen unos može pomoći u smanjenju upala i jačanju otpornosti organizma. U malim količinama, kao prilog uz obrok, pruža vrijednu podršku probavnom sistemu.

Grčki jogurt

Zahvaljujući živim kulturama koje sadrži, grčki jogurt može pomoći u održavanju zdrave ravnoteže bakterija u crijevima. Kada se konzumira bez dodanih šećera, postaje idealan izvor probiotika, a istovremeno osigurava i dobru dozu proteina.

Borovnice

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Ovo bobičasto voće obiluje antioksidansima i spojevima koji djeluju protuupalno, ali i potiču rast korisnih bakterija u crijevima. Uključivanjem šake borovnica u svakodnevnu prehranu možemo pozitivno utjecati na ravnotežu mikrobiote, a istovremeno uživati u njihovu bogatom okusu.