Nutricionisti otkrivaju zašto nas pivo toliko osvježava

pivo krigla/
U jeku ljetnih vrućina mnogi traže osvježenje, a jedno od najčešćih pića kojem se mnogi s razlogom okreću jest – pivo. No je li to samo subjektivan dojam ili stvarno postoji znanstveno objašnjenje zašto nas pivo toliko osvježava?
Prema stručnjacima, razlog se krije u samom sastavu piva. Budući da je riječ o fermentiranom piću, pivo sadrži znatno manje šećera od većine gaziranih sokova, zbog čega je lakše za organizam, osobito za one koji paze na unos šećera.
Još važnije, pivo se gotovo u potpunosti sastoji od vode. Zbog toga prirodno hidrira tijelo i pomaže u nadoknadi tekućine izgubljene znojenjem. Osim toga, sastojci poput hmelja i slada bogati su mineralima i vitaminima koji dodatno pomažu kod iscrpljenosti izazvane vrućinama, piše danas.rs.
Kad je idealno vrijeme za pivo?
Iako većina ljudi najradije uživa u pivu popodne ili navečer, neka istraživanja pokazuju da bi – s nutricionističkog gledišta – konzumacija piva ujutro mogla imati određene prednosti. Tada tijelo ima više vremena da preradi alkohol, što može olakšati njegovu probavu.
Naravno, društvene i kulturne navike prevladavaju, pa je kod nas uobičajeno piti pivo uz ručak, kasnije poslijepodne ili navečer – i to je sasvim u redu. Najvažnije je znati što vam prija i piti umjereno.