Čovjek danima čuva paradajz, on isti: “Kao nov. Od čega si, bato?”
Jedan korisnik društvene mreže Iks objavio je nedavno, reklo bi se, i tragičan i komičan post u isto vrijeme, a u kom se zapitao šta mi to jedemo, jer paradajz koji već nekoliko nedjelja drži u frižideru ne mijenja svoj oblik i boju i izgleda identično kao prvog dana kada je i kupljen.
Objavio je korisnik pod imenom “Debeli Pablo” i fotografiju svoje čudnovate voćke koja nema tendeciju da kao i sve ostale truli, a sve uz riječi i jedno duhovito pitanje: “15 dana stoji u frižideru. K'o nov. Od čega si, bato?”, upitao se on.
Da nije sam u svojim mislima, ali i zabrinutosti šta to kupujemo i jedemo u posljednje vrijeme, potvrdilo se u komentarima ispod pomenute fotogafije “dobrostojećeg”, uglancanog i po svemu sudeći, genetski modifikovanog paradajza, a u kojima su se javljali ljudi sa svojim sličnim iskustvima, prenosi Telegraf.rs.
“Prije mjesec dana ostao jedan paradajz na stolu u vikendici. Vratio se juče, on isti. Plastičan. Šta mi to jedemo, da li to neko kontroliše”, upitao se jedan od takođe zabrinutih korisnika u komentarima, dok je među njima bila i gomila šaljivih.
“Meni jedan stajao od decembra do maja, savršeno se držao, na kraju sam ja odustala i bacila ga”, “Ja čuvam jednu jabuku u frižideru već tri mjeseca eksperimenta radi. Za sada se odlično drži, kao prvog dana”, “Vadi to iz ‘friza’, pokvarićeš bijelu tehniku”, “Imam dva od prošle godine, ni mrdnuli, neprskani”, samo su neki od duhovitih komentara korisnika koji su podijelili “muku” sa gorepomenutim čovjekom.
Bilo je i onih koji su se javili sa praktičnim savjetima, a sve kako bismo u buduće znali kakav paradajz da odaberemo, i koji će vremenom, kako to i normalno biva, započeti proces truljenja.
“Znaš kako je mene suprug učio da kupujem paradajz? Što je ružniji na oko i kvrgaviji, to je bolji, i u pravu je”, glasi upravo isti.