Zdravo, slatko i neodoljivo: Recept za Nutellu od jagoda koji ćete obožavati

Nutella od jagoda je nova kraljica slatkiša/FreePik
Hajde da otkrijemo tajne domaćeg putera od lješnajka i napravimo ukusan namaz koji će posramiti i Nutellu kupljenu u prodavnici!
Da, dobro ste pročitali, odbacite proizvode iz prodavnice – prelazimo na domaću nutellu od jagoda! Zamislite kremasto, orašasto blaženstvo sa kiselim, sočnim jagodama.
To je osjećaj ukusa koji morate iskusiti! A najbolji je ovaj recept koji je toliko jednostavan da ćete ga prije napraviti nego izdiktirati!
Samo nekoliko jednostavnih sastojaka i dobar blender. Ova nutella je savršen završetak obroka, zdravog doručka, ukusne užine ili čak tajne ponoćne poslastice, piše Krstarica.
Sastojci:
200 grama lješnjaka
60 grama vanilin šećera
70 grama smrznutih jagoda
1 kašika limunovog soka
Priprema:
Prvo ispecite lješnjake u rerni na 180 stepeni oko 12 do 15 minuta, a zatim ih stavite u blender i blendajte sve dok ne dobijete glatku i mazivu smjesu. Blendanje radite s pauzama da ne biste doveli do pregrijavanja blendera. Zatim dodajte vanilin šećer, jagode i kašiku limunovog soka. Sve sjedinite i uživajte u zdravom namazu bez grižnje savjesti.