Zdrava alternativa: Čokoladni puding - bez šećera

čokoladni puding/
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Sastojci:

• 2 kašike kakaa

• 3 kašike gustina

• 1 limenka kokosovog mlijeka (400 ml)

• 2 žumanjka

• prstohvat soli

• 1/4 šolje meda

• 1/2 kašičice ekstrakta vanilije

• 1 kašika omekšalog maslaca

Priprema:

Prosijte kakao i gustin zajedno u posudu. Odvojite dva jaja i ostavite samo žumanjke. Dodajte žumanjke, kokosovo mlijeko i so u posudu. Smjesu miješajte pjenjačom dok ne postane kremasta. Zasladite medom i pustite da se sve zagrije na srednjoj temperaturi neprestano miješajući. Ostavite smjesu da kuha 10 minuta. Zatim umiješajte maslac i ekstrakt vanilije, ponovno zakuhajte te puding stavite u posudu i prekrijte prozirnom folijom. Puding stavite u frižider na četiri sata da se ohladi. Za idealan niskokalorični preljev najbolja ideja je svježe voće, piše Novi list.

Savjet:

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Zdravi puding može biti ukusna i hranjiva alternativa tradicionalnim pudinzima koji često sadrže puno šećera i masti.