Zapečene mahune sa sirom: Recept za hrskavi i fini ljetni prilog uz meso

mahuna mahune/
iustracija
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Mahune su sjajan prilog uz mesna, riblja ili povrtna jela. Možete ih kuhati na različite načine i sljubljivati s raznovrsnim namirnicama.

Mahune su ukusne kada ih napravite na varivo, apšmalcate s krušnim mrvicama ili ispirjate s nešto rajčica.

 

 

Mahune možete začiniti i ispeći u pećnici, a potom poslužiti kao prilog drugim jelima. Za ovaj recept ne treba vam mnogo sastojaka ni vremena – sve će biti gotovo za otprilike pola sata.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

 

 

Sastojci za mahune:

 

 

500 g svježih očišćenih mahuna

 

 

45 g naribanog parmezana

 

 

1-2 žlice biljnog ulja

 

 

1 čajna žličica češnjaka u prahu

 

 

sol i papar po želji

 

 

Priprema mahuna:

 

 

Očišćene mahune stavite u zdjelu. Pomiješajte ih s uljem, parmezanom i češnjakom u prahu.

 

 

Začinite mahune sa solju i paprom po želji.

 

 

Prebacite tako pripremljene mahune na papir za pečenje kojim ste prekrili lim za pečenje. Raspredite ih po limu za pečenje u jednom ravnomjernom sloju.

 

 

Pecite mahune u prethodno zagrijanoj pećnici na 220 Celzijevih stupnjeva oko 15 minuta. Okrenute ih na drugu stranu i nastavite peći još 5 do 10 minuta, dok ne postanu vrlo hrskave.

 

 

Poslužite mahune tople kao predjelo ili prilog glavnom jelu. Dobar tek!