Zapečene mahune sa sirom: Recept za hrskavi i fini ljetni prilog uz meso

Mahune su sjajan prilog uz mesna, riblja ili povrtna jela. Možete ih kuhati na različite načine i sljubljivati s raznovrsnim namirnicama.
Mahune su ukusne kada ih napravite na varivo, apšmalcate s krušnim mrvicama ili ispirjate s nešto rajčica.
Mahune možete začiniti i ispeći u pećnici, a potom poslužiti kao prilog drugim jelima. Za ovaj recept ne treba vam mnogo sastojaka ni vremena – sve će biti gotovo za otprilike pola sata.
Sastojci za mahune:
500 g svježih očišćenih mahuna
45 g naribanog parmezana
1-2 žlice biljnog ulja
1 čajna žličica češnjaka u prahu
sol i papar po želji
Priprema mahuna:
Očišćene mahune stavite u zdjelu. Pomiješajte ih s uljem, parmezanom i češnjakom u prahu.
Začinite mahune sa solju i paprom po želji.
Prebacite tako pripremljene mahune na papir za pečenje kojim ste prekrili lim za pečenje. Raspredite ih po limu za pečenje u jednom ravnomjernom sloju.
Pecite mahune u prethodno zagrijanoj pećnici na 220 Celzijevih stupnjeva oko 15 minuta. Okrenute ih na drugu stranu i nastavite peći još 5 do 10 minuta, dok ne postanu vrlo hrskave.
Poslužite mahune tople kao predjelo ili prilog glavnom jelu. Dobar tek!