Zaboravite šporet: Pet namirnica koje možete savršeno pripremiti u mikrovalnoj za tren

odmrzavanje mikrovalna/

Štede vrijeme, čuvaju hranjive tvari i okus/Ilustracija

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Mikrovalna peć često se koristi samo za podgrijavanje ostataka, ali njen puni potencijal rijetko ko zaista koristi. Ovaj jednostavan kućanski uređaj može poslužiti i za pripremu kompletnih jela. Osim što štedi vrijeme, mikrovalna može pomoći i u očuvanju hranjivih tvari u namirnicama.

Znanstvenici s Harvarda potvrdili su da je takav način kuhanja siguran, a ponekad čak i zdraviji od klasičnih metoda.

Priprema jela u mikrovalnoj peći

Kuhari predlažu četiri jela koja bez problema možete skuhati u mikrovalnoj, a okus će ostati isti. Uz pravu tehniku, u njoj se mogu savršeno pripremiti i riba, jaja pa čak i mesna štruca.

Šparoge

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Britanska kuharica Silvana Franco objasnila je jednostavan način pripreme ovog povrća. "Dodajte par kašika vode u posudu, odrežite krajeve šparoga i položite ih u posudu. Posolite i stavite u mikrovalnu na najjaču snagu na dvije minute."

"Ako nisu mekane, vratite ih u mikrovalnu na dodatnih 30 sekundi do jedne minute", dodaje.

Riba

Riba se može potpuno skuhati dok se okreće u mikrovalnoj. Ključ je u metodi poširanja na pari, koja, prema riječima kuharice, omogućava da riba bude čvrsta i sočna u samo nekoliko minuta. U posudu za mikrovalnu ulijte vodu sobne temperature, otprilike do pola. Dodajte sol i začine po želji.

"Pokrijte i stavite u mikrovalnu na najjaču snagu tri do četiri minute, ovisno o debljini. Pustite da odstoji dvije minute prije posluživanja", kaže Franco.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Kajgana

Neki ljudi prvo sirova jaja kuhaju 30 sekundi u mikrovalnoj, zatim dodaju sir i začine po želji, promiješaju i ponovno kuhaju.

Nakon otprilike dvije minute, jaja bi trebala biti gotova. Ovaj korak je važan jer ako ih samo stavite u mikrovalnu na pune dvije minute, postanu "gumasta".

Mesna štruca

Nakon što pomiješate mljevenu govedinu s umakom od rajčice, jednim jajetom, zobenim pahuljicama, lukom, češnjakom, solju i paprom, stavite sve u kalup za štrucu i uključite mikrovalnu pećnicu na šest minuta.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Kad istekne vrijeme, možete po želji dodati još umaka i nastaviti s kuhanjem u mikrovalnoj još pet do sedam minuta, piše New York Post.