Zaboravite na pekaru: Ove domaće pogačice su gotove za 10 minuta i nestaju u trenu
Recite zbogom pekari/Ilustracija
Ako tražite jednostavan i brz recept za mekane i aromatične pogačice, ove pogačice sa bademovim brašnom i mozzarelom su savršen izbor.
Prave se lako, a gotove su za svega nekoliko minuta u rerni. Idealne su za doručak, užinu ili kao dodatak uz omiljene namaze. Evo kako ih pripremiti:
Sastojci:
- 190 g bademovog brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- So po ukusu
- 340 g mozzarela sira
- 60 g krem sira
- 2 jajeta za tijesto
- 1 jaje za premazivanje
Priprema:
Rernu zagrijte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomiješajte bademovo brašno sa praškom za pecivo i dodajte so. U drugoj posudi pomiješajte rendanu mocarelu i krem sir, pa ih otopite na pari. Dodajte 2 jajeta u otopljeni sir i dobro promiješajte. Ovu smjesu zatim dodajte u brašno i mijesite rukama. Navlaženim rukama oblikujte male pogačice. Premažite ih umućenim jajetom i slažite na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite pogačice oko 8 minuta u prethodno zagrijanoj rerni na 200 stepeni, piše Trpeza.
Uživajte!