Za sve koji vole brzo, zdravo i sočno: Recept za palačinke s tikvicama

Savršene palačinke s tikvicama/FreePik
Volite i palačinke i tikvice? Zašto ih onda ne biste spojili i isprobali ovaj sjajni recept? Palačinke s tikvicama su svestrane pa ih možete jesti za doručak, ručak i večeru.
Priprema ne može biti jednostavnija i sa svega nekoliko sastojaka, koje gotovo uvijek imate u svojoj kuhinji, napravit ćete ukusan i hranjiv samostalan obrok ili ipak prilog.
Sastojci:
- 3 jaja
- 350 ml mlijeka
- 100 ml mineralne vode
- 1 tikvica srednje veličine
- 5 dag otopljenog maslaca
- 25 dag oštrog brašna
- sol i biber po ukusu
- malo nasjeckanog svježeg kopra
- masnoća za pečenje palačinki
Priprema:
Tikvicu ogulite, operite i naribajte. Malo je posolite i pustite da stoji 20 minuta kako bi pustila vodu. Zatim je iscijedite.
Razmutite jaja u malo dubljoj posudi, posolite ih i pobiberite. Možete ubaciti i druge začine po svojoj želji. Dodajte brašno, mlijeko i mineralnu vodu i zamiješajte smjesu za palačinke. Smjesa mora biti malo gušća od one koju inače radimo za tanke palačinke. Ako primijetite da je prerijetka, dodajte joj malo brašna.
Sada u smjesu ubacite naribanu i ocijeđenu tikvicu i nasjeckani kopar te promiješajte.
Palačinke klasično pecite u tavi. Možete ih poslužiti s umakom od kiselog vrhnja ili bilo kojim drugim umakom po želji. Odlične su i punjene mesom pa zapečene, a možete napraviti i povrtno punjenje pa ih onda zapeći, piše Zadovoljna.