Za onu sa jabukama znamo svi: Ovaj put donosimo vam recept za slasnu čokoladnu štrudlu

cokoladna strudla/

Čokoladna štrudla

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Potrebno:

• 500 grama kora za pitu, tri jaja

• 14 kašika šećera, jedna šolja ulja

• jedna šolja tečnog jogurta,

pola šolje griza

• prašak za pecivo, vanilin-šećer

• tri pudinga od čokolade

• litar mlijeka

• 100 grama čokolade za kuhanje

Priprema

Navikli smo na štrudlu sa jabukama, a ovaj put vam donosimo recept za potpuno drugačiju verziju ove popularne poslastice - čokoladnu štrudlu.

Prvo treba skuhati čokoladni fil. Od litre mlijeka oduzeti jednu čašu, a ostatak staviti da provri i dodati šećer. Razmutiti tri pudinga sa čašom mlijeka i dodati u vrelo mlijeko. Skuhati fil i dok se još kuha, dodati čokoladu.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Za drugi fil odvojiti bjelanca od žumanaca, pjenasto umutiti bjelanca, dodati šećer, pa postepeno dodavati žumanca, jogurt, ulje, griz, prašak za pecivo i vanilin-šećer.

Staviti jednu koru po kojoj premažemo 3 kašike fila, tako na još dvije, a na četvrtoj, po samoj ivici, rasporediti čokoladni fil, oko četiri kašike.

Tako uraditi i sa preostala tri rolata. Štrudlu peći oko pola sata.