Za onu sa jabukama znamo svi: Ovaj put donosimo vam recept za slasnu čokoladnu štrudlu

Čokoladna štrudla
Priprema
Navikli smo na štrudlu sa jabukama, a ovaj put vam donosimo recept za potpuno drugačiju verziju ove popularne poslastice - čokoladnu štrudlu.
Prvo treba skuhati čokoladni fil. Od litre mlijeka oduzeti jednu čašu, a ostatak staviti da provri i dodati šećer. Razmutiti tri pudinga sa čašom mlijeka i dodati u vrelo mlijeko. Skuhati fil i dok se još kuha, dodati čokoladu.
Za drugi fil odvojiti bjelanca od žumanaca, pjenasto umutiti bjelanca, dodati šećer, pa postepeno dodavati žumanca, jogurt, ulje, griz, prašak za pecivo i vanilin-šećer.
Staviti jednu koru po kojoj premažemo 3 kašike fila, tako na još dvije, a na četvrtoj, po samoj ivici, rasporediti čokoladni fil, oko četiri kašike.
Tako uraditi i sa preostala tri rolata. Štrudlu peći oko pola sata.