Za čokoladno čudo treba vam malo vremena, a još manje sastojaka

Priprema
Za fantastičnu poslasticu nije vam potrebno mnogo sastojaka, ali ni mnogo truda i vremena. Upravo recept za jednu takvu vam donosimo.
Isijecite čokoladu za kuhanje koju ćete otopiti i dodati 150 ml toplog mlijeka. Otopljenu čokoladu dodajte mljevenom keksu, lagano promiješajte, pa potom dodajte otopljeni puter. Nakon toga, stavite tri do četiri kašike mlijeka i izmiješajte.
Pleh dimenzija 23×23 cm obložite pek-papirom i sipajte dobijenu smjesu koju ćete lagano utapkati. Kolač stavite u frižider na dva sata da se stegne.
Nakon toga ponovo u šerpu sa vrelom vodom stavite staklenu zdjelu, a u nju ubacite mliječnu čokoladu i dodajte 50 ml toplog mlijeka. Miješajte dok se ne otopi. Kolač vratite u frižider da se stegne i sijecite na željene kocke.