Vrijeme je za pripremu sirupa od zove - otkrivamo kako ga spremiti kući

Zova je u punom cvatu i vrijeme je da taj predivni miris i aromu pospremimo i za sljedeće mjesece.
Beru se samo potpuno rascvjetani zovini cvjetovi sa žutim sladonosnim prahom. Pazite gdje je berete - pronađite nezagađeni grm te mirisne i ljekovite majske ljepotice.
Priprema:
Potopite cvjetove zove u vodu sa limunskom kiselinom i limunima s korom izrezanim na kriške. Dobro izmiješajte i ostavite da odstoji na hladnom i tamnom mjestu 24 sata.
Drugi dan tekućinu procijedite pa dodajte šećer i dobro promiješajte. Ostavite da stoji još 24 sata uz povremeno miješanje.
Nakon 48 sati sirup je spreman za pretakanje i skladištenje u staklene boce. Na taj način možete ga čuvati do godinu na hladnom i tamnom mjestu, prenosi Zadovoljna.hr.