Voćni kolač za svaki dan

voćni kolači/
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Potrebno:

• 3 jaja

• čaša (2 dl) šećera

• vanilin-šećer

• jogurt

• pola čaše ulja ili maslaca

• 2 čaše brašna

• prašak za pecivo

• 0,5 kg voća

Priprema

Istucite tri cijela jaja s pola čaše (2 dl) šećera i vanilin-šećerom. Dodajte jedan jogurt, pola čaše ulja ili maslaca. Umiješajte zatim postepeno u smjesu dvije čaše brašna s pola praška za pecivo i prstohvat soli. Kada je smjesa ujednačena, izlijte je u namašćen i pobrašnjen lim ili kalup za tortu. Pecite desetak minuta na 185 stepeni.

U međuvremenu izrežite breskve na kriške i začinite cimetom i kašikom-dvije šećera. Izvadite kolač iz pećnice nakon što se pekao 10-ak minuta i rasporedite jednakomjerno breskve po njemu. Nastavite peći dok ne dobije zlatnožutu boju. Osim bresaka, za ovaj se kolač može upotrijebiti razno voće kao što su marelice, jabuke, šljive, kivi, ali i miješano voće.