Voćni kolač za svaki dan

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
Priprema
Istucite tri cijela jaja s pola čaše (2 dl) šećera i vanilin-šećerom. Dodajte jedan jogurt, pola čaše ulja ili maslaca. Umiješajte zatim postepeno u smjesu dvije čaše brašna s pola praška za pecivo i prstohvat soli. Kada je smjesa ujednačena, izlijte je u namašćen i pobrašnjen lim ili kalup za tortu. Pecite desetak minuta na 185 stepeni.
U međuvremenu izrežite breskve na kriške i začinite cimetom i kašikom-dvije šećera. Izvadite kolač iz pećnice nakon što se pekao 10-ak minuta i rasporedite jednakomjerno breskve po njemu. Nastavite peći dok ne dobije zlatnožutu boju. Osim bresaka, za ovaj se kolač može upotrijebiti razno voće kao što su marelice, jabuke, šljive, kivi, ali i miješano voće.