Ukusan zalogaj u tren oka: Najbrži recept za domaće uštipke bez čekanja na dizanje tijesta

Odličan izbor za doručak/Pixabay

Odličan izbor za doručak/Pixabay

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Malo ko ne voli uštipke. Izvrsno odgovaraju vrući, kao i hladni, a mogu se kombinovati sa slanim, kao i slatkim prilozima pa nije nikakvo čudo što ih svi vole. No, njihova priprema ponekad može biti malo problematična jer treba i zamutiti tijesto i ispržiti ga.

Da biste uštedjeli na vremenu, donosimo vam recept food blogerice @kuhinjicaa u kojem ne trebate čekati da tijesto naraste.

Uživajte! 

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Sastojci: 

2 jaja

250 ml jogurta

350 g brašna

2 kašike ulja + za prženje

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

1 kašikica soli

1 kašikica praška za pecivo

1/2 kašikice suhog kvasca

Priprema: 

Pomiješajte sve suhe sastojke, a u drugoj posudi umutite jaja s jogurtom i 2 kašike ulja. Postepeno tu smjesu dodajte u suhe sastojke, miješajući dok ne dobijete srednje gusto tijesto. U dublju tepsiju sipajte ulje tako da je dubina 3-4 cm i ostavite da se zagrije na srednjoj temperaturi. Nakon toga kašikom vadite smjesu tijesta i spuštajte je u zagrijano ulje. Zatim pržite uštipke sa svih strana dok ne dobiju zlatno smeđu boju, i pazite da ne zagore, piše Večernji.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Poslužite po želji. 

Prijatno!