Ukusan zalogaj u tren oka: Najbrži recept za domaće uštipke bez čekanja na dizanje tijesta

Odličan izbor za doručak/Pixabay
Malo ko ne voli uštipke. Izvrsno odgovaraju vrući, kao i hladni, a mogu se kombinovati sa slanim, kao i slatkim prilozima pa nije nikakvo čudo što ih svi vole. No, njihova priprema ponekad može biti malo problematična jer treba i zamutiti tijesto i ispržiti ga.
Da biste uštedjeli na vremenu, donosimo vam recept food blogerice @kuhinjicaa u kojem ne trebate čekati da tijesto naraste.
Uživajte!
Sastojci:
2 jaja
250 ml jogurta
350 g brašna
2 kašike ulja + za prženje
1 kašikica soli
1 kašikica praška za pecivo
1/2 kašikice suhog kvasca
Priprema:
Pomiješajte sve suhe sastojke, a u drugoj posudi umutite jaja s jogurtom i 2 kašike ulja. Postepeno tu smjesu dodajte u suhe sastojke, miješajući dok ne dobijete srednje gusto tijesto. U dublju tepsiju sipajte ulje tako da je dubina 3-4 cm i ostavite da se zagrije na srednjoj temperaturi. Nakon toga kašikom vadite smjesu tijesta i spuštajte je u zagrijano ulje. Zatim pržite uštipke sa svih strana dok ne dobiju zlatno smeđu boju, i pazite da ne zagore, piše Večernji.
Poslužite po želji.
Prijatno!