U stisci ste s vremenom? Za ovu tortu vam je potrebno svega 15 minuta!

Čokoladni cheesecake, čokoladna torta, čokoladni kolač, čokolada/Unsplash
Preukusna, a vrlo jednostavna torta za napraviti/Unsplash
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Cheesecake je mnogima omiljena poslastica. Ako pripadate grupi obožavatelja ovog deserta, isprobajte i njegovu čokoladnu verziju. Na ovaj kolač nećete potrošiti puno vremena jer njegova izrada traje svega 15-ak minuta.

Sastojci

Za podlogu:

  • 150 grama prhkog keksa po izboru
  • 100 grama maslaca

Za kremu:

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
  • 300 grama čokolade za kuhanje ili tamne čokolade
  • 500 grama mascarpone sira
  • 100 grama šećera u prahu
  • 250 ml vrhnja za šlag

Priprema:

Usitnite kekse i pomiješajte ih sa rastopljenim maslacem. Keks možete usitniti u blenderu, mlinu za kafu ili orahe, ili ih položiti u vrećicu pa istući valjkom za tijesto dok ne dobijete slatki prah. U okrugli kalup za torte s obručem ubacite smjesu keksa i maslaca te je dobro utisnite na dno kalupa i zatim stavite u zamrzivač dok ne pripremite kremu.

Čokoladu natrgajte na kockice i rastopite. Zatim je pustite da se malo ohladi. Mikserom u jednoj posudi čvrsto istucite vrhnje za šlag. U drugoj zatim izmiksajte mascarpone sa šećerom i dodajte mlaku otopljenu čokoladu. Malo po malo u tu smjesu dodajte šlag i lagano miješajte dok sve ne sjedinite.

Izvadite iz zamrzivača kalup, prelijte kremu na podlogu od keksa i maslaca te stavite u klasični dio hladnjaka na nekoliko sati da se stvrdne.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Savjeti:

  • ako nemate kalup s obručem, cheesecake na isti način možete napraviti u standardnom okruglom kalupu. Tortu tada nećete moći izvaditi van, ali kriške i dalje možete rezati na klasičan način.
  • ako slučajno nemate čokoladu, možete je zamijeniti s dvije velike kašike kakaa. Ubacite ga u smjesu mascarponea i šećera pa dalje sve radite po receptu, piše Zadovoljna.hr.