U stisci ste s vremenom? Za ovu tortu vam je potrebno svega 15 minuta!

Cheesecake je mnogima omiljena poslastica. Ako pripadate grupi obožavatelja ovog deserta, isprobajte i njegovu čokoladnu verziju. Na ovaj kolač nećete potrošiti puno vremena jer njegova izrada traje svega 15-ak minuta.
Sastojci
Za podlogu:
- 150 grama prhkog keksa po izboru
- 100 grama maslaca
Za kremu:
- 300 grama čokolade za kuhanje ili tamne čokolade
- 500 grama mascarpone sira
- 100 grama šećera u prahu
- 250 ml vrhnja za šlag
Priprema:
Usitnite kekse i pomiješajte ih sa rastopljenim maslacem. Keks možete usitniti u blenderu, mlinu za kafu ili orahe, ili ih položiti u vrećicu pa istući valjkom za tijesto dok ne dobijete slatki prah. U okrugli kalup za torte s obručem ubacite smjesu keksa i maslaca te je dobro utisnite na dno kalupa i zatim stavite u zamrzivač dok ne pripremite kremu.
Čokoladu natrgajte na kockice i rastopite. Zatim je pustite da se malo ohladi. Mikserom u jednoj posudi čvrsto istucite vrhnje za šlag. U drugoj zatim izmiksajte mascarpone sa šećerom i dodajte mlaku otopljenu čokoladu. Malo po malo u tu smjesu dodajte šlag i lagano miješajte dok sve ne sjedinite.
Izvadite iz zamrzivača kalup, prelijte kremu na podlogu od keksa i maslaca te stavite u klasični dio hladnjaka na nekoliko sati da se stvrdne.
Savjeti:
- ako nemate kalup s obručem, cheesecake na isti način možete napraviti u standardnom okruglom kalupu. Tortu tada nećete moći izvaditi van, ali kriške i dalje možete rezati na klasičan način.
- ako slučajno nemate čokoladu, možete je zamijeniti s dvije velike kašike kakaa. Ubacite ga u smjesu mascarponea i šećera pa dalje sve radite po receptu, piše Zadovoljna.hr.