U Rusiji ih svi jedu s ovim, a nama je nezamislivo: Koji je prilog najbolji za palačinke?

Kao iz filma/Free Pik

Šta vi mislite?/FreePik

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Palačinke u Rusiji prave se u dvije verzije: složeniji blini i jednostavniji blinčiki. Ipak, najveće iznenađenje predstavlja prilog koji koriste.

Palačinke u Rusiji predstavljaju spoj tradicije i savremenog, a poznate su kao blini, dok se jednostavnija verzija naziva blinčiki.

Da li ste ikada probali palačinke sa pavlakom, ali u slatkoj verziji? Kažu da kada jednom probate ruske palačinke, nikad se ne vratite na staro.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Popularni influencer Gleb Fils je Rus koji se iz Londona preselio u Srbiju, tačnije na Beljanicu, i tamo uživa u pravoj seoskoj idili okružen prirodom i domaćim životinjama. Na društvenim mrežama redovno objavljuje snimke iz svakodnevnog života koji broje stotine hiljada, pa i miliona pregleda, a sada je otkrio svoj omiljeni recept za palačinke, odnosno blini, kako se u Rusiji nazivaju, piše Citymagazine.

Kako prave palačinke u Rusiji?

Rusi blini pripremaju tokom sedmice koju zovu Maslenica, tačnije sedam sedmica prije pravoslavnog Vaskrsa. Tada se tijesto obavezno pravi sa kvascem. Ipak, postoji i brža, jednostavnija verzija kada se tijesto pravi bez kvasca. Tada to nisu blini, već blinčiki.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Gleb je u svom videu pokazao kako Rusi najviše vole da jedu blini, a to je sa pavlakom (u Rusiji se kaže smetana) i kondenzovanim mlijekom (zguškonka). Kondenzovano mlijeko možete kupiti u bolje snabdjevenim marketima.

Jednostavno stavite kašiku pavlake i prelijte kondenzovanim mlijekom i dobit ćete najukusnije ruske palačinke.

Gleb je također objavio video u kojem pravi palačinke sa sjeckanim jabukama i filuje ih pavlakom i kondenzovanim mlijekom, a ova verzija također izgleda veoma ukusno.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja