Trileće karamel-kolač

Priprema
Pjenasto umutite bjelanaca sa šećerom, a zatim muteći dodajte jedno po jedno žumance. Kada se sve lijepo sjedini, dodajte brašno, griz i prašak za pecivo. U podmazan i brašnom posut pleh izlijte smjesu i pecite na 180 stepeni pola sata.
Za fil u posudu ulijte mlijeko i slatku pavlaku, stavite da se kuha i kada počne da struji, stalno miješajući dodajte kašiku po kašiku mlijeka u prahu, pazeći da se ne stvore grudvice. Mlaku koru izbockajte i prelijte vrelim mlijekom, pa ostavite da sve upije.
Za karamel u suhu šerpicu sipajte šećer, karamelišite ga i dodajte slatku pavlaku. Kuhajte na tihoj vatri dok se karamel ne otopi, a zatim dodajte malo maslaca i miješajte dok smjesa ne postrane glatka i sjajna. Gotov kolač prelijte karamelom i stavite u frižider da se dobro ohladi.