Trik s čašom: Kako oguliti kuhano jaje u manje od 10 sekundi?

Kuhanje jaja/
ilustracija
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Iako je riječ o jednostavnoj kuhinjskoj radnji, guljenje kuhanog jajeta može predstavljati pravi problem. Osobito ako odvajate ljusku od namirnice dok je iznimno vruće.

Kako biste izbjegli probleme u kuhanju, odnosno guljenju – poslužite se ovim trikom. Da biste ogulili kuhano jaje u manje od 10 sekundi, potrebno vam je samo malo vode i staklena čaša.

Čašu napunite vodom do pola i u nju ubacite kuhano jaje. Preklopite rukom otvorenu površinu te iznad sudopera protresite jaje u čaši nekoliko puta. Odvojite ljusku od jajeta u jednom potezu.

Pogledajte u videu kako se brzo gule kuhana jaja bez opečenih prstiju. Sretno!

 

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja