Trik koji morate probati: Cijeli život pogrešno jedete krastavce, uz ovu "caku" će biti znatno ukusniji

Ni u najluđim snovima neće biti gorak/Free Pik

Ni u najluđim snovima neće biti gorak/Free Pik

Free Pik/
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Jedna od vrsta povrća kojoj ne treba neka posebna priprema jeste krastavac: oljuštiš, isječeš i gotovo.

Međutim, iako ne treba mnogo vremena za njegovu pripremu, bilo da ga jedete samog ili u salati, on može biti dosta ukusniji ako primjenite jedan trik.

Zašto ne biste upotrebili so?

Kada isječete krastavac, bilo na kolutove ili na štangle, ostavite ga da odstoji u činiji oko pola sata i posolite ga.

Šta so donosi krastavcu?

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

So će izvući višak vlage koju krastavac ima i tako neće u jelo unositi tečnost ako, recimo, pravite caciki ili grčku salatu.

Ova tehnika može biti jako korisna ukoliko spremate kremaste sosove ili prelive. Baš zbog toga što previše tečnosti može ugroziti ukus jelu, piše „All recipes“.

Kako da posolite krastavac?

Krastavac operite, oljuštite i isjecite na željene komade. Stavite u činiju i sipajte dovoljno soli toliko da je bude na svakom komadu krastavca. Promješajte i prebacite u cjediljku, pa ostavite oko pola sata. Dodatno možete blago pritisnuti ubrusom ili pamučnom krpom.

Poslije ovog vremena krastavac je spreman za konzumiranje, prenosi Krstarica.