Tri dijela piletine koja nikako ne biste trebali jesti, ni nakon kuhanja

kuhana piletina/

Foto:Pexels

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Piletina je namirnica koja je veoma popularna zbog svoje široke primjene, ali i zbog svoje pristupačne cijene. Rado je viđen gost svake trpeze i omiljena vrsta mesa kod većine mališana.

Međutim, postoji jedna vrlo važna stvar kada je ovo meso u pitanju, a to je da postoje dijelovi piletine koje ne smijemo jesti.

Mnogi ih s uživanjem konzumiraju ne znajući da oni sadrže veliki broj parazita koji mogu naškoditi organizmu.

Pileća pluća

Pluća su prepuna bakterija i parazita. Čak ni kuhanje na visokim temperaturama neće uspjeti eliminirati sve. Postoje bakterije koje su otporne na visoke temperature, što dodatno povećava opasnost.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Pileći rep

Koliko god da volite ovaj dio na tanjiru, trudite se da ga izbjegavate. Na pilećem repu nalazi se mnoštvo bakterija i parazita koje mogu imati veoma štetan uticaj na vaš organizam.

Pileća koža

Mnogi su uvjereni da pileća koža sadrži veliku količinu kolagena, ali to je daleko od istine. Ona sadrži mnogo masti, ali i mnogo štetnih bakterija i parazita. Ako je pojedete previše, naškodit će vašem organizmu.