Torta od čokolade i badema

Čokoladna torta/Polina Tankilevitch

Ukusna poslastica

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Potrebni sastojci:

  • 250 g kvalitetne tamne čokolade, nasjeckane
  • 150 g maslaca, plus malo
  • za premazivanje
  • 4 jajeta
  • 200 g smeđeg šećera
  • prstohvat soli
  • 150 g mljevenih badema
  • čajna kašika praška za pecivo
  • 2 kašike kakaa, plus još malo za posipanje

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 190° C, ako koristite s ventilatorom, onda 170° C. Obložite dno kalupa promjera 24 cm papirom za pečenje i premažite stranice maslacem. Na pari otopite čokoladu s maslacem, pa je ostavite da se malo ohladi.

U posebnoj posudi izmiksajte jaja, šećer i prstohvat soli dok smjesa ne postane svijetla, gusta i kremasta. Dodajte rastopljenu čokoladu s maslacem i lagano promiješajte.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Posipajte mljevene bademe, prašak za pecivo i kakao po smjesi, pa nježno umiješajte dok se sve dobro ne sjedini. Ulijte smjesu u pripremljeni kalup, poravnajte vrh i pecite oko 40 minuta dok kolač ne postane čvrst na dodir. Ostavite kolač da se ohladi, pospite ga kakao prahom i poslužite.