Torta od čokolade i badema

Ukusna poslastica
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 190° C, ako koristite s ventilatorom, onda 170° C. Obložite dno kalupa promjera 24 cm papirom za pečenje i premažite stranice maslacem. Na pari otopite čokoladu s maslacem, pa je ostavite da se malo ohladi.
U posebnoj posudi izmiksajte jaja, šećer i prstohvat soli dok smjesa ne postane svijetla, gusta i kremasta. Dodajte rastopljenu čokoladu s maslacem i lagano promiješajte.
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
Posipajte mljevene bademe, prašak za pecivo i kakao po smjesi, pa nježno umiješajte dok se sve dobro ne sjedini. Ulijte smjesu u pripremljeni kalup, poravnajte vrh i pecite oko 40 minuta dok kolač ne postane čvrst na dodir. Ostavite kolač da se ohladi, pospite ga kakao prahom i poslužite.