Topi se u ustima: Kremasta monte torta

monte torta/
Kremasta monte torta
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Potrebni sastojci:

• litar mlijeka, 250 grama šećera

• 2 pudinga od vanile, 5 jaja

• 250 grama putera

• 100 grama nugat kreme ili čokolade

• 100 grama keksa (po želji)

• šlag

• 70 grama sitno sjeckanih lješnjaka

Priprema:

Kremasta monte torta je pravi užitak za sva čula. Evo kako je napraviti.

Izmiksajte bjelanca i šećer pa dodajte brašno i lagano promiješajte. Na dno pleha stavite isjeckane lješnjake, a preko toga rasporedite pripremljenu smjesu. Poravnajte i pecite na 180 stepeni 13-14 minuta. Izvadite i ostavite da se ohladi. Nakon što se ohladi, premažite nugat kremom, a onda složite izlomljeni keks.

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

800 ml mlijeka i 100 grama šećera stavite da provri. U ostatak mlijeka umutite žumanca, puding i gustin. Ostavite da se skroz ohladi pa dodajte prethodno umućen puter sa šećerom u prahu i dobro izmiksajte. Fil podijelite na dva dijela. Prvi dio neka ostane žut, a u drugi sipajte nugat kremu ili istopljenu čokoladu. Preko keksa rasporedite žutu kremu, a onda i čokoladnu i ukrasite šlagom.