Topi se u ustima: Kremasta monte torta

Priprema:
Kremasta monte torta je pravi užitak za sva čula. Evo kako je napraviti.
Izmiksajte bjelanca i šećer pa dodajte brašno i lagano promiješajte. Na dno pleha stavite isjeckane lješnjake, a preko toga rasporedite pripremljenu smjesu. Poravnajte i pecite na 180 stepeni 13-14 minuta. Izvadite i ostavite da se ohladi. Nakon što se ohladi, premažite nugat kremom, a onda složite izlomljeni keks.
800 ml mlijeka i 100 grama šećera stavite da provri. U ostatak mlijeka umutite žumanca, puding i gustin. Ostavite da se skroz ohladi pa dodajte prethodno umućen puter sa šećerom u prahu i dobro izmiksajte. Fil podijelite na dva dijela. Prvi dio neka ostane žut, a u drugi sipajte nugat kremu ili istopljenu čokoladu. Preko keksa rasporedite žutu kremu, a onda i čokoladnu i ukrasite šlagom.