Tart od lisnatog tijesta s malinama

lisnato tijesto i maline/
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Potrebno: 

• pakovanje kupovnog lisnatog

tijesta

• jaje, umućeno, za premazivanje

• 200 g bijele čokolade

• 500 g maskarponea

• 200 g malina

• šećer u prahu

Priprema

Zagrijte rernu na 200 stepeni. Tijesto raširite u pleh za pečenje i napravite ivicu visine jedan centimetar. Možete napraviti korpice od tijesta ako imate kalupe za mini pite ili mafine. Pokrijte površinu pleha papirom za pečenje i pospite na tijesto pasulj kako bi zadržalo oblik. Pecite 20 minuta pa sklonite pasulj, premažite tijesto umućenim jajetom i vratite u rernu, pa pecite još pet minuta. Izvadite tijesto iz rerne i ostavite da se skroz ohladi.

Dok se tijesto peče, istopite bijelu čokoladu na pari i pomiješajte s maskarponeom. Kada se tijesto malo ohladi, napunite ga kremom, a na vrh stavite svježe maline. Prije posluživanja dodajte šećer u prahu.