Savršen spoj hrskavog tijesta i topljenog sira: Domaća capricciosa koja se topi u ustima
Ukus koji osvaja/Ilustracija
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
Ako volite domaću pizzu koja je hrskava i sočna, ova capricciosa je savršen izbor. Kombinacija šunke, gljiva, sira i maslina daje bogat i ukusan obrok koji će zadovoljiti cijelu porodicu.
Priprema je brza, jednostavna, a miris koji će se širiti kuhinjom dok se pizza peče će vas odmah osvojiti.
Sastojci:
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
- 400 g podloge za pizzu
- Kečap
- Sir
- Kačkavalj
- Šunka
- Šampinjoni
- Masline
- Maslinovo ulje
- Origano
Priprema:
Rernu zagrijte na 250 stepeni. Podlogu premažite kečapom pa poredajte šunku i gljive. Sir narendajte i rasporedite po pizzi. Prelijte malo maslinovog ulja preko pizze. Pecite pizzu oko 10 minuta u rerni zagrijanoj na 250 stepeni. Gotovu pizzu ukrasite maslinama i pospite origano, piše Trpeza.
Prijatno!