Savršen spoj hrskavog tijesta i topljenog sira: Domaća capricciosa koja se topi u ustima

Ukus koji osvaja/Ilustracija

Ukus koji osvaja/Ilustracija

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Ako volite domaću pizzu koja je hrskava i sočna, ova capricciosa je savršen izbor. Kombinacija šunke, gljiva, sira i maslina daje bogat i ukusan obrok koji će zadovoljiti cijelu porodicu.

Priprema je brza, jednostavna, a miris koji će se širiti kuhinjom dok se pizza peče će vas odmah osvojiti.

Sastojci:

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja
  • 400 g podloge za pizzu
  • Kečap
  • Sir
  • Kačkavalj
  • Šunka
  • Šampinjoni
  • Masline
  • Maslinovo ulje
  • Origano

Priprema:

Rernu zagrijte na 250 stepeni. Podlogu premažite kečapom pa poredajte šunku i gljive. Sir narendajte i rasporedite po pizzi. Prelijte malo maslinovog ulja preko pizze. Pecite pizzu oko 10 minuta u rerni zagrijanoj na 250 stepeni. Gotovu pizzu ukrasite maslinama i pospite origano, piše Trpeza.

Prijatno!