Spremite pečene jabuke koje će oduševiti sve ukućane

pečene jabuk/
pečene jabuke
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Ako tražite savršen zimski desert koji će unijeti toplinu u vašu kuću, ove mirisne i aromatične pečene jabuke su pravi izbor.

Bogate okusima cimeta, oraščića i vanilije, one su jednostavne za pripremu i pružaju užitak u svakom zalogaju.

Savršen spoj sočnih jabuka i toplog maslaca s prahom začina, ovaj desert će vas osvojiti svojom jednostavnošću i okusima koji podsjećaju na hladne, zimske večeri.

Poslužite ih tople, uz kuglicu sladoleda, orašaste plodove ili čak kao ukusan dodatak vašoj jutarnjoj zobenoj kaši – bez obzira na priliku, ove pečene jabuke bit će pravi hit!

Sastojci:

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

5 jabuka,

0,25 čaša maslaca,

0,25 čaša smeđeg šećera,

0,25 šoljica šećera,

1 kašićica cimeta,

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

0,25 kašika muškatnog oraščića,

1 kašika ekstrakta vanilije,

sok od limuna

Priprema:

Ogulite jabuke, maknite sredinu i narežite ih na kriške. Na oguljene i narezane jabuke možete nakapati malo limuna kako ne bi oksidirale (posmeđile).

Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Zagrijte tavu na srednjoj vatri i rastopite na njoj maslac. Dodajte smeđi šećer, bijeli šećer, cimet, muškatni oraščić i ekstrakt vanilije, te sve dobro promiješajte.

Dodajte jabuke i sve dobro promiješajte s ostalim sastojcima. Pustite da se jabuke lagano dinstaju oko 15 minuta, odnosno dok ne omekšaju.

Poslužite toplo sa sladoledom i/ili nasjeckanim orašastim plodovima. Možete ih poslužiti i za doručak uz zobenu kašu. Ukusne su i same, piše 24sata.