Slatke lazanje s bobičastim voćem

slatko lazanje/
Nastavak vijesti ispod promo sadržaja

Potrebno:

• 350 g sira mascarpone

• 200 g bobičastog voća

• 2 lista tijesta za savijače

• 80 g meda

• 40 ml voćnog likera

• šećer u prahu

Priprema

Bobičasto voće očistimo i operemo, a tijesto za savijače premažemo uljem i narežemo na kvadrate 7x7 cm. Zatim kvadrate tijesta rasporedimo po limu, prekrijemo papirom za pečenje i stavimo u pećnicu zagrijanu na 190 stepeni oko 3 minute. Pečeno tijesto izvadimo iz pećnice i ostavimo da se ohladi.

Za to vrijeme u zdjelu stavimo mascarpone, dodamo med, ulijemo liker i izmiješamo sastojke. Zatim dodamo bobičasto voće i nježno ga umiješamo. Na tanjure stavimo po žlicu kreme s bobičastim voćem, preko nje listić pečenog tijesta, potom kremu, pa listić i postupak ponavljamo do željene visine. Na kraju posipamo šećerom u prahu i poslužimo, piše finirecepti.net.hr.